søndag 10. august 2008

Hvorfor gi "ting" til hverandre?

Ting.

Overrekkes gjerne sammen med ordene "Gratulerer med dagen" eller "God Jul". Jeg har ikke bedt om de. Trenger de ikke. Og vet at jeg aldri kommer til å bruke de. Allikevel er det forventet at jeg skal smile, si takk og late som jeg er glad.

For en del år siden ble jeg spurt hva jeg ønsket meg til jul: "Å slippe å få julegaver og slippe å gi julegaver". Like ille som ting i seg selv, er forventningen om at man skal bruke tid og penger på å finne noe mer eller mindre ubrukelig å gi... Bare fordi en eller annen dato har dukket opp. Morsdag, farsdag, julaften, bursdager.

I kjellerboden har jeg et par tre pappesker med ting. Pakket ned for aldri å bli pakket opp igjen. De har vært med på flere flyttelass, men nå er det stopp. Ved neste flytting skal samtlige uåpnede pappesker kjøres rett på søppelmottaket.

Skal man først gi noe, så gi noe som ikke samler støv. Gi heller litt av seg selv. Et måltid med god hjemmelaget mat og en god diskusjon over noen pils, er mye mer verdt enn ting. Og det samler det ikke støv, bare gode minner.

3 kommentarer:

Lise sa...

Du kan jo gi det til frelsesarmeen istedet for søppelhaugen? Ønske deg en geit til noen i et uland, eller en middagsinvitasjon?

Det finnes mange måter å løse problemet på. Jeg for min del setter stor pris på å få gaver fra mennesker som ønsker å glede meg. Men, det er kanskje ikke fullt så kjekt å få "sisteminutt-før-butikken-stenger-og-jeg-MÅ-finne-noe-hva-som-helst-gaver".

Jeg hadde feks. blitt kjempeglad om jeg fikk et hjemmelaget kort med "Gavekort på to kvelder med barnevakt i året som kommer".

Jeg liker å kjøpe gaver også. Finne ting som jeg vet vil glede mottaker. Jeg liker å glede. Men det er ikke gøy når jeg ikke kommer på noe, og dagene ubønnhørlig kommer likevel.

Mike sa...

Eksemplet ditt med gavekort på to kvelder med barnevakt er genialt. Da gir man av seg selv og kjøper ikke noe fordi man føler man må kjøpe noe.

En invitasjon på et godt måltid hjemmelaget mat, er også en fin ting å gi, spesielt til noen som spiser de fleste måltidene ute. :)

For en del år siden fikk jeg en elektrisk nesehårsfjerner, og det var en ting jeg satte veldig stor pris på. Ikke pga selve tingen, men fordi det var en gøyal måte å gi meg beskjed om noe jeg burde gjør noe med. :)

Lise sa...

Så egentlig, så er det de ugjennomtenkte gavene du ikke liker? :p